Kedves Vendégünk!

A Siklós környékén megtalálható kerékpár útvonal Kémestől Villányig tart. Összesen kb 60 km-t lehet megtenni külön a kerékpárosok részére épített aszfaltos útvonalon. Többféle ajánlatot állítottunk össze, vendégeink kényelme érdekében.

25 km-es táv

Siklósról indulva Villány irányába a Tenkes hegy és a Villányi hegység lejtőin és minimális emelkedőjén tekerhetnek. A kerékpárút minimális szakaszt Nagytótfalu-Kisharsány halad harmadrangú közúton. Siklós-Nagytótfalu és Kisharsány-Villány szakaszon külön a kerékpárosok részére épített aszfaltos útszakaszon tekerhetnek a szőlősorok mellett. Villány előtt minimális emelkedőre kell számítani, összességében jól teljesíthető az útszakasz, Oda-vissza cirka 25 km. Villányban számtalan borászat várja vendégeit, több helyen melegkonyhás étteremmel.

30 km-es táv

Siklósról indulva Drávaszabolcsig végig épített aszfaltos kerékpárúton közlekedhetünk. A Drávapartján megcsodálhatjuk az ország legépebben megmaradt vízfolyását, vagy akár hajóra is szállhatunk a drávai sétahajóval. Érdemes előre bejelentkezni, mert a hajó befogadóképessége véges. A Dráva partján épített tűzrakóhelyen szalonnát süthetünk, bográcsozhatunk. A táv oda vissza kb 30 km.

50 km-es táv

Az előző útvonalon haladva Drávaszabolcsnál a Dráva töltésén folytathatjuk az utunkat.

A Kémes-Drávaszabolcs közt a Dráva töltése van leaszfaltozva, így eljuthatunk Szaporcára az Ős-látogató központba. A bemutatóteremben a Dráva és környezetének élővilágával ismerkedhetünk meg. Oda vissza kb 50 km-es táv.

60 km-es táv

Az előző utunkat folytathatjuk közúton Adorjás, Kórós irányába, ahol a fa kazettás református templomokat tudjuk megtekinteni. Majd tovább haladva Rádfalva, Diósviszló-Márfa-Harkány útvonalon térünk vissza a kerékpárútra. A táv kb 60 km-es.

60 km-es táv

Siklósról indulva Villány irányába a Tenkes hegy és a Villányi hegység lejtőin és minimális emelkedőjén tekerhetnek. A kerékpárút minimális szakaszt Nagytótfalu-Kisharsány halad harmadrangú közúton. Siklós-Nagytótfalu és Kisharsány-Villány szakaszon külön a kerékpárosok részére épített aszfaltos útszakaszon tekerhetnek a szőlősorok mellett. Villány előtt minimális emelkedőre kell számítani, összességében jól teljesíthető az útszakasz, Oda-vissza cirka 25 km. Villányban számtalan borászat várja vendégeit, több helyen melegkonyhás étteremmel. Villányból közúton folytathatjuk utunkat Villánykövesd-Palkonya-Újpetre-Vókány-Siklós útvonalon. A távot számtalan emelkedőn, lejtőn kell megtenni, így ajánlott edzésben lévő kerekezőknek. Ám a villánykövesdi és palkonyai pinesor, a vókányi sajtmanufaktúra kárpótolja a túrára vállalkozókat.